fbpx

Avustaja.fi – tekemisen ytimessä ihminen

Henkilökohtainen apu, avustajan työ on erityisesti merkityksellistä ja ihmisläheistä. Mutta mitä se on konkreettisesti? Mistä kaikki lähtee? Miten merkityksellisyys syntyy?

Miten avustajaksi päädytään

Millainen ihminen siis sopii avustajaksi? Reipas, iloinen, joustava ihminen, jolla on halu auttaa ja sydän paikallaan. Jokainen meistä on yksilö, joten yksiselitteistä täydellistä avustajaa ei voida määrittää. On ihmisiä, joilta löytyy sopivia ominaisuuksia paljon ja näin heiltä luonnistuu avustajan työ.

Henkilökohtaisen avustajan työn vaativuus vaihtelee henkisesti ja fyysisesti avustettavasta riippuen. Työssä on eduksi kuitenkin tilanneälykkyys ja arkielämän hallinta, itsenäinen työskentelyote ja sopeutumiskyky muuttuviin tilanteisiin. Niin kuin on avustajia, on myös erilaisia avustettavia.

Mitä avustaja tekee

Henkilökohtainen apu kohdistuu kotona ja kodin ulkopuolella toimiin, jotka henkilö tekisi itse, mutta vammansa tai sairautensa vuoksi tarvitsee niihin apua. Henkilökohtainen apu mahdollistaa vaikeavammaiselle henkilölle itsenäisen elämän. Tällöin henkilö voi tehdä niitä asioita, joita hän tekisi ilman vammaa. Avustaja toimii silminä, korvina ja tarvittaessa käsinä.

Avustaja voi viedä avustettavan esimerkiksi katsomaan teatteria, kannustamaan lempijoukkuetta tai auttaa kotiaskareissa. Avun tarve voi olla muutamasta tunnista koko päivään, vaihdellen avustettavan tarpeiden mukaisesti.

Miten avustajat ja avustettavat valitaan

Pyrimme aina yhdistämään sellaiset avustajat ja avustettavat, joilla on mahdollisimman yhteneväiset kiinnostuksen kohteet. Jokaisen avustettavan tilanne kartoitetaan aina palvelusuhteen alussa ja jokainen avustaja perehdytetään ja koulutetaan tarkoin.

Mistä merkityksellisyys syntyy

Ihmisistä. Halusta auttaa. Tekemisen ilosta.

Tutustu meihin lisää tai ole rohkeasti suoraan yhteydessä ja jutellaan! 

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko? Täytä oma profiilisi täällä. 

Täytä profiili