fbpx
Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Avustaja.fi henkilökohtainen apu ja kotiin tuotettavat tukipalvelut

Avustaja.fi Avustajapalvelut on suomalainen ja luotettava henkilökohtaisen avun palveluntarjoaja. Tuotamme myös muita kotiin tuotettavia tukipalveluita. Kunnioitamme asiakkaidemme oikeutta itsenäiseen elämään ja asumiseen omassa kodissa. Kohtaamme jokaisen yksilöllisesti ja lämmöllä. Pidämme työssämme kiinni antamistamme lupauksista, arvoistamme ja suoritamme tehtävämme tunnollisesti. Toimintamme ytimessä on aina ihminen – sinä päätät, milloin, miten ja missä apua tarvitset.

Henkilökohtainen avustaja Päijät-Hämeen hyvinvointialue (Lahti ja muut)

Tuotamme henkilökohtaista apua sekä muita kotiin tuotettavia tukipalveluita koko Päijät-Hämeen hyvinvointialueella:

 • Asikkala
 • Hartola
 • Heinola
 • Hollola
 • Iitti
 • Kärkölä
 • Lahti
 • Orimattila
 • Padasjoki
 • Sysmä

Lue lisää aiheesta

Henkilökohtainen avustaja Lahti – Päijät-Hämeen hyvinvointialue

 

Haluatko työskennellä merkityksellisessä ja ihmisläheisessä työssä?

Henkilökohtaisen avun palvelut tarjoavat monipuolisia työmahdollisuuksia Lahdessa ja sen lähialueilla. Avustajana autat vammaisia tai pitkäaikaissairaita henkilöitä heidän arjen sujumisessa ja itsenäisessä elämässä.

Työ on palkitsevaa ja tarjoaa mahdollisuuden tehdä aitoa ihmisläheistä työtä.

 

Henkilökohtaisen hoiva-avustajan tehtävät ja työ Lahdessa

Lahti kuuluu Päijät-Hämeen hyvinvointialueeseen ja on yksi Uudenmaan lähikaupungeista. Suomessa sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu on siirtynyt hyvinvointialueille vuodenvaihteesta 2024 ja meidät on hyväksytty alueellenne henkilökohtaisen avun palveluntuottajaksi.

Mikäli käytössäsi on palveluseteli ja tarvitset henkilökohtaista avustajaa esimerkiksi ulkoiluun, arkeen, kodinhoidollisiin tehtäviin tai haluat päästä nauttimaan Päijät-Hämeen nähtävyyksistä tai kulttuurista, avustajistamme löytyy sinulle varmasti sopiva henkilö avuksi.

Henkilökohtaisen avustajan tehtävät vaihtelevat asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Katso Palvelut-sivulta sinulle sopiva ratkaisu, me olemme täällä sinua varten.

Yleisimpiä tehtäviä ovat:

 • Avustaminen päivittäisissä toiminnoissa, kuten peseytymisessä, pukeutumisessa ja syömisessä
 • Kodin askareissa avustaminen, kuten siivous, pyykinpesu ja ruoanlaitto
 • Apuna asioinneissa ja harrastuksissa
 • Tuki ja seura arjessa

Lahdessa on runsaasti työpaikkoja henkilökohtaisille avustajille. Työmahdollisuuksia löytyy monipuolisesti jokaisen toiveeseen ja elämäntilanteeseen sopien.

 

Palvelusetelin käyttö – Avustaja.fi

 

Lisää tietoa henkilökohtaisen avun hankkimiseen palvelusetelillä Päijät-Hämeen hyvinvointialueella:

Palveluseteli on tehokas ja helppokäyttöinen tapa saada apua arjen sujumiseen. Me Avustaja.fi avustajapalveluissa uskomme, että jokainen ansaitsee laadukasta apua ja tukea päivittäisiin toimiinsa.

 

Henkilökohtainen avustaja Lahti ja Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Miksi valita Avustaja.fi?

 

Meillä ymmärretään ja kuunnellaan sinun toiveita ja pyritään aina olemaan tukena sinun elämässäsi – itsemääräämisoikeus kuuluu jokaiselle.

Voit valita juuri sinulle sopivan aikataulun ja määritellä itse, millaista apua tarvitset (saadun palvelusetelipäätöksen rajoissa). Olemme aina valmiita mukautumaan muuttuviin tilanteisiin ja tarpeisiin.

Henkilökohtaiset avustajamme ovat perehdytettyjä kohtaamaan erilaisia elämäntilanteita ja he ovat aina valmiita tukemaan sinua – oli kyse sitten odottamattomista tilanteista tai suunnitelluista aktiviteeteista. Henkilökohtaiset avustajamme Lahdessa ovat enemmän kuin vain avustajia – he ovat luotettavia kumppaneita arjessasi.

Avustaja.fi tarjoaa tarpeeseesi sopivan avustajan. Teemme työtämme aina yksilöllisesti ja sydämellä.

Ota yhteyttä lomakkeella, jos jokin asia mietityttää tai etsit henkilökohtaista avustajaa!

Tarjoamme palveluitamme vammaisille, kehitysvammaisille, pitkäaikaissairaille, vanhuksille ja lapsiperheille tukeaksemme itsenäistä elämää kotona ja kodin ulkopuolella. Palvelumme mahdollistavat myös hyvinvointialueita toteuttamaan sosiaalihuolto-, vanhus- ja vammaispalvelulakien mukaisten tukipalveluiden tuottamisen laadukkaasti.

 

Etuna vaivattomuus

Palvelu on tehty sinulle vaivattomaksi. Me toimimme avustajien työnantajana eli huolehdimme mm. avustajien palkoista ja lakisääteisistä maksuista. Meiltä hoituu työvuorojen suunnittelu sekä tarvittaessa sijaisuuksista huolehtiminen. Hyvinvointialueen tekemällä päätöksellä henkilökohtainen apu on sinulle vammaispalvelulain mukaan maksutonta. Voit myös ostaa halutessasi avustajapalveluita sekä muita kotiin tuotettavia tukipalveluita itsemaksavana asiakkaana.

Tarpeenmukaisuus

Suunnittelemme ja toteutamme työvuorot aina tarpeesi sekä toiveidesi mukaisesti. Mikäli henkilökohtaisen avun tarpeessasi tapahtuu muutoksia, pyrimme joustamaan tilanteen mukaisesti. Olemme lähellä ja helposti tavoitettavissa.

Itsemääräämisoikeus

ItsemääräämisoikeusJoustava ja luotettava tuki itsenäiseen elämään. Kuuntelemme tarpeitasi ja etsimme juuri oikean avustajan sinulle. Saat itse päättää missä ja milloin tarvitset avustajaa.

Perehdytetyt avustajat

Valitsemme avustajat kanssasi ja he saavat aina yleisen sekä asiakaskohtaisen perehdytyksen, jossa on huomioitu sinun tarpeesi, toiveesi ja tottumuksesi. Sinulla on valinnanvapaus.

Olethan yhteydessä niin jutellaan lisää!

Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Jätä yhteystietosi ja jutellaan lisää

Olemme sinuun yhteydessä 24H sisällä

Avustaja.fi kokemuksia

Kysymme säännöllisesti kokemuksia ja kommentteja arvokkailta työntekijöiltämme, asiakkailtamme sekä yhteistyökumppaneiltamme, sillä haluamme aina kehittää toimintaamme. Alla otteita joulukuun 2023 kyselystä.

w

Avustettava

”Kuulimme sosiaalityöntekijältä vaihtoehdoista ja itse valitsimme. Suomalaisuus plussaa. Lämmin kiitos yhteistyöstä!”

w

Sosiaalityöntekijä

”Alueella toimivista avustajafirmoista Avustaja.fi vaikuttaa laadukkaimmalta ja asiakaslähtöisimmältä. Ruusuja varsinkin siitä, että asiakkailla on yleensä vakioavustajat.”

w

Henkilökohtainen avustaja

” Yhteydenpito on ollut parasta palvelua, viesteihin ja puheluihin vastataan nopeasti. Lämminhenkinen, ystävällinen ja luotettava asiakaspalvelu. Kiitokset koko loistavalle tiimille.”

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtaisessa avussa avustetaan henkilökohtaisesti niissä tavanomaiseen elämään liittyvissä toimissa, jotka henkilö tekisi itse, mutta joista hän ei vammansa tai sairautensa vuoksi kokonaan tai osittain selviä. Henkilökohtaisen avun tarkoituksena on auttaa palvelun saajaa toteuttamaan omia valintojaan päivittäisissä toimissa kotona ja kodin ulkopuolella, työssä, opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä. Palvelu tuotetaan vammaispalvelun asiakkaille.

 

Tukipalvelut

Tukipalveluiden suhteen tuotamme muun muassa sosiaalihuoltolain 19 §:ssä tarkoitettuja tukipalveluja ja niihin rinnastettavia palveluja, joita asiakas voi tarvita suoriutuakseen päivittäiseen elämäänsä kuuluvista toimista. Näitä palveluita ovat esimerkiksi ateriapalvelu, vaatehuoltopalvelu, siivouspalvelu, asiointipalvelu ja osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävä ja tukeva palvelu, joilla luodaan ja ylläpidetään henkilön kodissa sellaisia olosuhteita, että hän voi suoriutua jokapäiväiseen elämään kuuluvista toiminnoista mahdollisimman itsenäisesti sekä palveluja, joiden avulla henkilö voi saada hyvinvointia tuottavaa sisältöä elämäänsä.