fbpx

Työpaikka henkilökohtaiselle avustajalle – Liity tyytyväisten työntekijöidemme joukkoon!

Avustajan työ on merkityksellistä, joustavaa ja monipuolista.
Avustaja.fi Avustajapalvelut tarjoaa ihmisläheistä työtä valtakunnallisesti koko Suomessa!

Kenelle henkilökohtaisen avustajan työ sopii?

Avustajan työ sopii moneen eri elämäntilanteeseen, ihmisläheisestä työstä kiinnostuneille ja jo alan ammattilaisille. Kaikissa työtehtävissä et tarvitse alan koulutusta, ainoastaan asenteella, positiivisuudella ja ymmärtäväisellä lähestymistavalla on merkitystä. Avustajan työtä pystyy tekemään oman elämäntilanteen mukaisesti. Avustajaksi voi lähteä esimerkiksi opiskeluiden tai toisen työn ohella – tai vaikkapa eläkepäivien ilona. Erilaisille avustajille on aina tarvetta, ovathan kaikki avustettavammekin erilaisia! Etsimme jatkuvasti kasvavaan joukkoomme uusia ihmisläheisestä työstä nauttivia työntekijöitä.

w

Henkilökohtainen avustaja

Uusimaa

”Avustus on todella monipuolista. Nautin ihmisläheisestä työstä ja koen onnistumisen tunteita päivittäin.”

Mitä me toivomme avustajiltamme?

Meille Avustaja.fi Avustajapalveluissa kaiken tekemisen ytimessä on aina ihminen. Siksi etsimmekin joukkoomme positiivisia, ratkaisukeskeisiä ja ihmisläheisestä työstä kiinnostuneita henkilöitä. Haluamme tehdä työtä, jolla on merkitys. Me tarjoamme työntekijöillemme paikan, jossa työntekijää kunnioitetaan, autetaan ja tuetaan. Henkilökohtaisen avustajan työn merkityksellisyyttä ei voi mitata. Työssä et tarvitse alan koulutusta, ainoastaan hyvällä asenteella, positiivisuudella ja ymmärtäväisellä lähestymistavalla on merkitystä.

w

Henkilökohtainen avustaja

Varsinais-Suomi

”Ne opit, joita päivittäin työssäni saan, ovat korvaamattomia. Kuinka moni voi sanoa kohdanneensa ihmisiä samalla tavalla kuin henkilökohtainen avustaja? Suosittelen ehdottomasti henkilökohtaisen avustajan työtä kaikille, joita vähänkään esim. vanhustyö kiinnostaa. Työ voi yllättää monipuolisuudellaan! Opit ovat korvaamattomia!”

Miksi hakea Avustaja.fi Avustajapalveluille töihin?

Me tarjoamme työntekijöillemme paikan, jossa työntekijää kunnioitetaan, autetaan ja tuetaan. Työn kanssa ei koskaan jäädä yksin. Olemme helposti tavoitettavissa ja reagoimme tilanteisiin aina tarpeen mukaisesti. Olemme työntekijöidemme tukena.

Näin haet

Mitä tarkemmin profiilin täytät, sitä paremmin pystymme sinulle sopivan avustettavan löytämään

1. Klikkaa yltä itsesi järjestelmäämme.
2. Täytä alkuun henkilötietosi.
3. Lisää itsestäsi edustava kuva.
4. Täytä työhistoriasi.
5. Tuo esille kiinnostuksen kohteitasi.
6. Klikkaa lähetä ja me soitamme sinulle!

Avoimet työpaikat

Klikkaa alta ja löydät kaikki avoimet työpaikkamme. Voit hakea suoraan tietyn alueen avustajan paikkaan tai täyttää profiilin järjestelmäämme. 

Profiilijärjestelmä

Käytössämme on oma profiilijärjestelmämme, minkä kautta etsimme sopivia avustajia avustettaville. Profiiliin kirjaudut omilla tunnuksillasi, lisäät omat tietosi, kiinnostuksen kohteesi ja työhistoriasi ja näin pystymme löytämään juuri sinulle ja elämäntilanteellesi toimivan työsuhteen. Mitä kattavamman ja kiinnostavamman profiilin täytät, sitä helpommin avustettava sinulle löytyy. Avustettavat voivat etsiä avustajia myös suoraan järjestelmästä. Profiilin täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Olemme sinuun yhteydessä ja tutustutaan lisää! 

Miten etenemme

Ylläpidä profiiliasi

Hait sitten tiettyyn työpaikkaan tai täytit avoimen profiilin, luemme kaikki hakemukset ja profiilit tarkasti. Kontaktoimme jokaisen hakijan tai profiilin täyttäneen ja varmistamme, että meiltä löytyy kaikki tarvittavat tiedot sinusta sekä työnhaustasi.

Jokaisen asiakkaan kohdalla teemme kartoituksen asiakkaan tarpeista ja toiveista. Tämän pohjalta lähdemme etsimään hänelle sopivaa henkilöä työhön. Esittelemme tehtävään sopivia avustajia avustettavalle, joka tekee päätöksen siitä, kenet/keitä hän haluaa tavata ja ottaa osaksi arkeaan.

Työllistämme jatkuvasti valtakunnallisesti avustajia erilaisiin työsuhteisiin. Paljon paikkoja täytetään myös hiljaisessa haussa, eli profiili kannattaa olla aina ajantasalla. Sopiva avustettava saattaa löytyä päivässä, toisinaan siihen saattaa mennä tovi.

Suosittelemme siis, että ylläpidät jatkuvasti profiiliasi palvelussamme. Lisää profiiliin kiinnostuksen kohteita, lempibändisi ja työvuorotoiveitasi. Näin myös tiedämme, että voimme kontaktoida sinua tilanteessa, jossa avustettava etsii juuri sinua!

Jutellaanko lisää?

Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.

Lue lisää avustajan työstä blogistamme!

Tarinoita, kokemuksia, arjen tapahtumia – tätä kaikkea löytyy blogistamme! 

Henkilökohtaisen avustajan rooli

 

Henkilökohtaisen avustajan rooli on merkittävä ja arvokas osa monien ihmisten elämää. Toimimme tukena ja apuna avustettaville, joilla on erilaisia toimintarajoitteita tai vammoja. Tärkeintä on se, että huomioimme tarpeita ja haluamme olla apuna kunkin elämässä juuri niin paljon kuin on tarpeen arjessa. Henkilökohtaisen avustajan työn tavoitteena onkin edistää asiakkaan hyvinvointia ja antaa heille mahdollisuus elää täyttä elämää omista lähtökohdistaan käsin. Tutustutaan ja ymmärretään heidän toiveensa ja tarpeensa; jokainen on oma yksilönsä. Tarpeiden huomioiminen voi kattaa monia eri osa-alueita, kuten päivittäisten toimintojen avustamisen, liikkumisen tukemisen, ruoanlaiton tai siivouksen auttamisen sekä sosiaalisen kanssakäymisen mahdollistamisen. Avustaja pyrkii löytämään parhaat mahdolliset ratkaisut asiakkaan arjen sujuvoittamiseksi ja itsenäisyyden lisäämiseksi.

Henkilökohtainen avustaja toimii myös asiakkaan itsenäisyyden tukena. Tavoitteena on auttaa asiakasta saavuttamaan mahdollisimman suuri omatoimisuus ja itsenäisyys omassa arjessaan. Avustajan tehtävänä on tarjota apua ja ohjausta siten, että asiakas voi tehdä päätöksiä omasta elämästään ja toteuttaa haluamiaan asioita. Itsenäisyyden tukeminen voi tarkoittaa esimerkiksi avustamista erilaisten päätösten tekemisessä, oman aikataulun hallinnassa tai harrastusten toteuttamisessa.

Ylhäältä pääset hakuohjeisiin ihmisläheiseen työhön, jossa jokainen työpäivä on erilainen. Hakemisprosessi on hyvin yksinkertainen; Täytetään yhteystiedot, taidot ja kokemus, jonka perusteella avustettava tai hänen yhteyshenkilö katsoo soveltuvuuden. Voit myös lisätä portfoliosi ja muut lisätiedot profiiliisi, jolloin avustettavalla on hyvät lähtökohdat valita oikea henkilökohtainen avustaja. Innokkuudella pääsee pitkälle, henkilökohtaisen avustajan työ voi olla sivutoimista esimerkiksi opiskelujen tai muun ammatinharjoituksen ohella tehtävää merkityksellistä työtä.

Henkilökohtaiseksi avustajaksi ei välttämättä vaadita alan koulutusta vaan asenne ratkaisee!

Asiakkaan tarpeiden huomioiminen

Henkilökohtaisen avustajan tärkein tehtävä on asiakkaan tarpeiden huomioiminen. Jokainen asiakas on yksilöllinen, ja heillä voi olla erilaisia fyysisiä, psyykkisiä tai sosiaalisia tarpeita. Pyrimme ymmärtämään heidän toiveensa ja tarpeensa jokaisessa tapauksessa yksilökohtaisesti, jotta henkilökohtaisen avustajan työ on jo lähtömetreillä hyvin selkeytetty.

Tarpeiden huomioiminen voi kattaa monia eri osa-alueita, kuten päivittäisten toimintojen avustamisen, liikkumisen tukemisen, ruoanlaiton tai siivouksen auttamisen sekä sosiaalisen kanssakäymisen mahdollistamisen. Avustaja pyrkii löytämään parhaat mahdolliset ratkaisut asiakkaan arjen sujuvoittamiseksi ja itsenäisyyden lisäämiseksi. Asiakkaan tarpeiden huomioiminen edellyttää myös joustavuutta ja kykyä sopeutua erilaisiin tilanteisiin. Avustajan on oltava valmis reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja tarvittaessa mukauttamaan työtapojaan asiakkaan tarpeiden mukaan.

Itsenäisyyden tukena

Jokainen päivä on erilainen; Työpäivät ja tunnit riippuvat tarpeesta ja päivittäisistä askareista. Avustettavalla on itsemääräämisoikeus ja pyrimme olemaan avustettavan tukena päätöksissä.

Itsenäisyyden tukeminen voi tarkoittaa esimerkiksi avustamista erilaisten päätösten tekemisessä, oman aikataulun hallinnassa tai harrastusten toteuttamisessa. Lisäksi avustaja pyrkii vahvistamaan asiakkaan itsetuntoa ja luottamusta omiin kykyihinsä. He tukevat asiakasta löytämään voimavaransa ja kehittämään niitä edelleen. Itsemääräämisoikeus kulkee käsi kädessä avustajan työtehtävissä ja haluammekin korostaa avustettavan kykyä tehdä itselle merkityksellisiä valintoja ja osallistua toimintaan omien edellytysten mukaan.

Merkityksellisyys korostuu henkilökohtaisen avustajan työssä

Henkilökohtaisen avustajan työ on merkityksellistä. Avustajana pääset osalliseksi asiakkaan elämään ja pääset työskentelemään ihmisläheistä työtä ratkaisevassa roolissa hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen. Työn tavoitteena on tarjota asiakkaalle mahdollisuus elää täyttä elämää omista lähtökohdistaan käsin. Merkityksellisyys ilmenee siinä, että avustaja voi auttaa asiakasta saavuttamaan itsenäisyyttä, osallisuutta ja mahdollisuuksia toteuttaa omia unelmiaan. He voivat olla mukana luomassa ympärilleen turvallisen ja kannustavan ilmapiirin, jossa asiakas tuntee arvostusta ja kunnioitusta.

Henkilökohtainen avustaja näkee konkreettisia tuloksia työstään päivittäin. Kehitystä ja kasvua näkyy niin puolin ja toisin, sekä pääset näkemään, miten henkilökohtaisen avustajan työ vaikuttaa positiivisesti asiakkaiden elämään. Tällainen kokemus antaa vahvan motivaation jatkaa työtään ja tukea ihmisiä heidän matkallaan kohti itsenäisempää ja täyttä elämää.