fbpx

 

 

 

Avustajan työ on ihmisläheistä, vaihtelevaa ja hauskaa. Työssä pääsee tekemään monipuolisesti hauskoja ja haastaviakin työtehtäviä. Avustajan työ sopii monipuolisesti eri elämäntilanteisiin ja erilaisille ihmisille. Minkälainen on avustajan päivä avustettavan kanssa? Saimme ilon kuulla avustajamme Tiinan päivästä tutun avustettavan kanssa.

Perehdytys

Avustaja.fi Avustajapalveluiden jokainen avustaja saa aina yleisen sekä asiakaskohtaisen perehdytyksen. Perehdytyksessä käydään läpi niin työsuhteeseen liittyvät asiat kuin avustettavan rytmiin liittyvät tärkeät tiedot.

”Perehdytyksen yhteydessä pääsin tapaamaan asiakasta jo ennen ensimmäistä virallista avustuskeikkaa. Oli mukava päästä tutustumaan avustettavan kanssa!”, Tiina kertoo.

Normaali arki

Normaalisti avustettavan kanssa ei erityisesti ole rajoituksia siinä, mitä kaikkea voidaankaan tehdä vaan tekeminen määräytyy avustettavan omien mieltymysten mukaisesti. Nyt kuitenkin pandemia-aikana yhteinen tekeminen suunnitellaan tarkasti etukäteen. Tiina sai toteuttaa mukavan päivän avustettavansa kanssa:

”Teen tutun avustettavan kanssa paljon vapaa-ajan avustamista. Tänä kyseisenä kertana lähdimme yhdessä avustettavani lempijalkapallojoukkueen otteluun. Ennen lähtöä söimme välipalaa ja valitsimme tarkasti pelin väreihin sopivat kauniit vaatteet sekä hatun ja laitoimme huulipunaa. On mieletöntä, että yhdessä olomme on vaivatonta ja saamme nauraa paljon!”

Liikkuminen avustettavan kanssa järjestetään tilanteen mukaan esimerkiksi invataxilla. Avustaja huolehtii, että matkanteko sujuu leppoisasti. Avustajamme pitävät sisätiloissa suojamaskeja ja käsihygienia on ensiarvoisen tärkeää.

”Pelin aikana nautiskelimme makkaraa ja pillimehua, nauroimme ja rentouduimme. Erityisesti pidimme siitä, että järjestyksenvalvojat olivat erittäin auttavaisia ja turvaväleistä huolehdittiin erittäin hyvin. Saimme myös hienosti tietoa, miten päästä alueella esteettömästi eteenpäin. Meillä oli huikea päivä!”

Avustaminen ja kotihoito

Avustaja.fi Avustajapalvelut tarjoaa myös kotihoidon tukea. Kotihoitoon saatetaan tilanteen mukaan tarvita useampia työntekijöitä mahdollistamaan hoidon sujuvuus. Tiina pääsi jalkapallopelin jälkeen avustamaan myös kotihoidon työntekijää avustettavan iltatoimissa.

”Söimme avustettavan kanssa iltapalaa, kävimme tarkasti läpi päivän kohokohdat ja siirryimme iltatoimiin. Ilta sujui leppoisasti ja päivästä jäi erittäin hieno fiilis!”

Avustajaksi?

Avustajan työ sopii ihmisläheisestä työstä kiinnostuneille henkilöille. Työhön ei tarvitse erikseen koulutusta, jokainen avustaja perehdytetään työtehtäviin. Työtehtäviä on tarjolla oman osaamisen ja alueellisten tarpeiden mukaisesti.

Lähde rohkeasti avustajaksi!

Täytä profiili järjestelmäämme ja jutellaan lisää!

Täytä profiili