fbpx

Henkilökohtaisen avustajan työ sopii moneen erilaiseen elämäntilanteeseen. Henkilökohtainen avustaja voi olla avustettavan kanssa vain tiettyinä päivinä viikossa, tiettyinä tunteina päivässä tai sovittuina ajankohtina avustettavan tarpeiden mukaisesti. Kyseessä ei ole siis niin sanottu normaali arkityö. Siksi henkilökohtaisen avustajan työn voi helposti yhdistää esimerkiksi opiskeluiden ohelle, kuten avustajamme Kirsi on tehnyt. Kirsi opiskelee toista vuotta ammattikorkeakoulussa ja tulevaisuuden ammatti ei suoraan ole yhteydessä avustajan työhön.

”Opiskelukaverini monesti kysyvät, miksi teen henkilökohtaisen avustajan työtä. Se ei suoranaisesti liity opiskelulinjaani. Kerron heille kuitenkin, että nautin ihmisläheisestä työstä ja koen sen myös antavan minulle valtavasti valmiuksia työhön kuin työhön! Henkilökohtaisena avustajana en pienestä hätkähdä ja pystyn ajattelemaan selkeästi tilanteessa kuin tilanteessa! Pääsen auttamaan ja näen, kuinka työstäni on aitoa apua avustettavilleni. Työ tuo minulle iloa.”, Kirsi kertoo.

Opiskeluiden ohella ja kesätyönä täyspäiväisesti

Monet henkilökohtaiset avustajamme, kuten Kirsi, tekevät työtä joko muiden töiden tai opiskeluiden ohella. Työ on helppo yhdistää vuorotyömäisyytensä vuoksi muun elämän kanssa. Kesällä kuitenkin monet tekevät henkilökohtaisen avustajan töitä päätyönään.

”Odotan innolla jo sitä, että saan nauttia kesällä työstä läpi viikon. Vaikka eteen tuleekin haastavia tilanteita, työ itsessään antaa myös tekijälleen paljon. Tässä työssä asenteella on merkitystä!”, sanoo Kirsi. ”Olemme jo muutaman avustettavani kanssa jutelleet ja suunnitelleet, mitä kaikkea voisimme kesällä yhdessä tehdä!”

Henkilökohtaisen avustajan työstä oppeja kaikkialle!

Henkilökohtaisena avustajana toimimiseen ei erikseen tarvita ammatillista koulutusta. Me Avustaja.fi Avustajapalveluissa koulutamme jokaisen avustajan aina työsuhteen alussa. Vaikka työn tekemiseen tarvitaan vain oikeanlaista asennetta ja kiinnostusta ihmisläheiseen työhön, antaa työ itsessään tekijälle valmiuksia kaikille aloille.

”Ne opit, joita päivittäin työssäni saan, ovat korvaamattomia. Kuinka moni voi sanoa kohdanneensa ihmisiä samalla tavalla kuin henkilökohtainen avustaja? Suosittelen ehdottomasti henkilökohtaisen avustajan työtä kaikille, joita vähänkään esim. vanhustyö kiinnostaa. Työ voi yllättää monipuolisuudellaan! Opit ovat korvaamattomia!”, toteaa Kirsi.

Löydä henkilökohtaisen avustajan työ! Löydä työ

Täytä osaamispohjainen profiili järjestelmäämme! Luo profiili

Ota meihin yhteyttä! Ota yhteyttä

Itsenäisen elämän tukena

Avustaja.fi Avustajapalvelut